Buku:Bisikan Sirr

12 Jun

Saya diberi peluang oleh Allah untuk bertemu mata dengan sahabat lama di pejabat beliau di Petaling Jaya. Beliau bekerja sebagai pegawai di sebuah agensi pelancongan dan umrah. Pertemuan ini membuatkan saya terkenang dan menjadi rindu kepada Tokku kerana kami adalah sahabat seperguruan dan seperjuangan.

Kami bertukar-tukar perkembangan semasa dan kesempatan ini juga saya gunakan untuk mengutip buah-buah ilmu dari beliau. Saya telah dihadiahkan dengan sebuah buku kecil hasil dari nukilan Tokku sendiri yang menyentuh tentang motivasi kerohanian, tauhid dan ketuhanan. Saya meminta kepada beliau jika ada naskhah yang lebih. Jadi saya telah diamanahkan dengan 10 naskhah untuk edaran jualan. Harga sebuah hanyalah RM3.00 dan sesiapa yang berminat boleh hubungi saya melalui email ( csm_razani@yahoo.com ). Sesiapa yang berminat juga boleh dapatkan buku tersebut seperti yang dinyatakan di perenggan bawah.

Petikan Sirr 12

“Dunia bukanlah syurga. Mereka yang mencintai dunia adalah mencintai penderitaan. Penderitaan berpunca dari nafsu dan akal. Mereka yang tiada memiliki keduanya adalah bebas dari merasai apa yang berlaku. Akal menangkap peristiwa, hati menerima dan mengolahkannya. Jika hati bernafsu ammarah, segala peristiwa akan diolah oleh nafsu ammarah. Maka jiwanya tidak pernah kenal diam dari merungut, kecewa, dengki, marah, dendam dan kesedihan. Hatinya tidak akan tenang walaupun memiliki segunung emas. Nafsu ammarah adalah punca penderitaan insan. Lihatlah dunia hari ini yang penuh penderitaan. Ia adalah lontaran nafsu ammarah yang ada dalam diri ramai manusia dan pemimpin dunia. Nafsu tamak, angkuh dan gilakan kekuasaan, tiada belas kasihan adalah pendorong kepada kemusnahan alam.

Nafsu ammarah adalah sebahagian nyalaan api neraka yang ada dalam diri insan. Ia sentiasa membakar hati dan akal, maka lahirlah tekanan dalam kehidupan.”

“Apakah kamu lihat orang yang menjadikan hawa nafsunya sebagai tuhannya. Maka apakah kamu dapat menjadi pemelihara ke atasnya?” (Al-Furqan: 4)

Ringkasan Tentang Buku

Ayat-ayat di atas merupakan sebahagian petikan daripada buku ini. Ia mengandungi 28 bicara sirr (sirr = rahsia qalbu) dan beberapa sajak kerohanian. Bersaiz poket, keseluruhan 84 mukasurat (tak termasuk kulit), dijual dengan harga RM3 sahaja (+ RM1 lagi untuk kos penghantaran).

Diolah dalam bahasa jiwa yang mudah dan menyentuh hati. Sesuai dibawa ke mana-mana sebagai penawar jiwa atau dihadiahkan kepada orang lain.

Tempahan juga boleh dibuat dengan menghantar sms nama dan alamat penuh ke 0199241197 @ 0133635451. Bayaran melalui transfer credit RM4 sahaja ke no hp ini, tak perlulah ke bank. Pembelian 30 naskah ke atas, akan diberikan diskaun istimewa! Cetakan terhad.

Advertisements

3 Responses to “Buku:Bisikan Sirr”

  1. Zul June 13, 2008 at 9:29 am #

    Ana nak satu yer.

  2. Razani June 13, 2008 at 10:30 am #

    In Sya Allah, ana akan simpan untuk satu naskhah

  3. Amza September 5, 2008 at 8:39 am #

    Sama-sama kita mempelajari serta meningkatkan ilmu kerohanian yg tinggi serta bermanfaat kpd umat manusia. Insya’Allah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: